Es presenta l’onzena edició dels Jocs Florals de l’Ateneu

L’Ateneu de Sant Sadurní, en col·laboració amb la Biblioteca Ramon Bosch de Noia, ha presentat aquest dimarts l’onzena edició dels Jocs Florals, un concurs de poemes en rima mètrica o vers lliure destinada a totes les edats i de temàtica lliure.

El president de l’Ateneu Agrícola, Josep Maria Ribas, acompanyat de la regidora de Cultura, Marta Castellví, i l’organitzadora del concurs, Ester Piedra, han explicat en què consisteix el certamen i n’han presentat les bases.

El termini per presentar els poemes a concurs és el 2 d’abril.

El veredicte i lliurament de premis es farà el 27 d’abril a l’Ateneu i, tal com ha explicat Ribas, «També hi haurà programades moltes altres activitats, a banda de l’hoquei al vespre, perquè celebrem el dia de la verge de Montserrat, patrona de l’entitat i farem una gran festa on tothom hi està convidat».

Segons Ribas «El que volem des de la nova Junta és recuperar l’esperit dels Ateneus. El de Sant Sadurní, si no m’equivoco, és de 1909, una època en què els ateneus eren molt actius i plens de gom a gom. Som conscients que encara hi ha moltes mancances, però hi volem fer moltes coses».

La regidora de Cultura, Marta Castellví, va agrair la iniciativa: «El repte és continuar creixent, seguir sumant participació i en això estem treballant. Des del servei i especialment des de la Biblioteca tenim una línia marcada en fomentar la lectura i l’escriptura i poder-nos sumar a iniciatives com aquestes és un goig i omple de sentit el que fem. Total suport doncs a l’Ateneu, que és qui lidera el certament, especialment a l’Ester, que és qui fa tota aquesta feina que no es veu, però és imprescindible per poder celebrar aquests premis i, en definitiva, per valorar el talent de la gent de Sant Sadurní, que estic convençuda que n’hi ha molt».

Els Jocs Florals

Els Jocs Florals es van celebrar per primera vegada l’any 1323 a Tolosa. Posteriorment, ja al S.XIX, es va reprendre aquesta tradició a Barcelona, amb el suport d’empresaris de l’època, per la promocionar la llengua catalana.

Com va explicar Ester Piedra «Des de l’Ateneu Agrícola volem donar continuïtat a aquesta tradició i fer valdre la riquesa de la llengua catalana. Tenim la creença en la vida social de la vila i la voluntat de fer partícips als comerços i entitats. És per aquest motiu que demanem suport als comerços de la vila com Tot Sport, Joiers Lecegui, Llibreria Jepi i Tripijocs, també restaurants com Pizzeria Il Picarolo i Restaurant Origens de Cal Blay i caves com Raventós i Blanc, entre d’altres com Som Sant Sadurní i CE Noia Freixenet; i comptem amb col·laboració de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament, la Biblioteca i l’Escola de Música».

Les categories

Infantil fins als 12 anys, amb un poema de temàtica lliure, amb primer, segon i tercer premi.

Juvenil dels 13 als 17 anys, amb un poema de temàtica lliure, amb primer, segon i tercer premi.

Adults a partir dels 18 anys, amb les categories de flor natural, englantina i viola i un premi per categoria.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *