XI Edició dels Jocs Florals de Sant Sadurní (Bases)

Els Jocs Florals són un concurs de poemes en rima mètrica o vers lliure destinada a totes les edats, de temàtica lliure per a les franges infantil i juvenil. Per a la franja adults hauran de ser poemes basats en tres categories temàtiques diferents:

  • FLOR NATURAL al millor poema que canti a l’Amor.
  • ENGLANTINA al millor poema que parli de Sant Sadurní d’Anoia (paisatges agrícoles, naturals, urbans i/o humans).
  • VIOLA al millor poema que parli de la Llibertat individual o col·lectiva.

S’estableixen franges d’edat per als participants:

  • Infantil fins als 12 anys / poema temàtica lliure en rima mètrica o vers lliure.
  • Juvenil, dels 13 als 17 anys / temàtica lliure en rima mètrica o vers lliure.
  • Adults a partir dels 18 anys / flor natural, englantina i/o viola.

Les franges infantil i juvenil tindran un primer, un segon i un tercer premi respectivament gentilesa de la Biblioteca de Sant Sadurní, Llibreria Jepi, Tripijocs, Tot Sport, Il Picarolo, Lecegui Joiers, i CE Noia Freixenet, respectivament.

La franja adults tindrà un únic premi en cada categoria temàtica gentilesa de la Biblioteca de Sant Sadurní, Raventós i Blanc, Som Sant Sadurní , Cal Blay Origens i CE Noia Freixenet, respectivament.

El Jurat es reserva el dret de concedir, a banda dels premis indicats, alguna menció especial. En cas que així ho consideri, el Jurat podrà declarar el premi desert.

Les poesies, escrites en català, han de ser originals i no haver estat premiades en cap altre concurs. Els poemes han de tenir una extensió mínima de 14 versos. Els poemes presentats han d’estar escrits amb ordinador.

Es pot presentar més d’un poema per autor/a per optar a les diferents categories (franja adults). Cada poema ha de tenir ben visible el títol, el pseudònim de qui l’escriu, la franja d’edat i el premi a que es presenta en el cas dels adults.

La presentació dels poemes serà preferentment per correu electrònic a l’adreça jocsflorals@ateneuagricola.cat on caldrà mencionar al títol del missatge el pseudònim de l’autor/a més la referència JJFF24 i adjuntar-hi dos documents en format pdf (un primer amb el poema, títol, franja d’edat i pseudònim i un segon amb el pseudònim, el nom de l’autor/a, data de naixement, telèfon de contacte i adreça e-mail si se’n disposa).

En el cas d’entrega presencial del poema a concursar, caldrà presentar 6 còpies del poema dins un sobre gran tancat amb el pseudònim visible a la part frontal del sobre, la franja d’edat i la categoria o premi que participa (en el cas adults). S’inclourà un sobre petit tancat dins del gran amb el pseudònim a la part frontal i a l’interior hi haurà un paper on hi consti el nom de l’autor/a, data de naixement, telèfon de contacte i adreça email si se’n disposa.

Els sobres es poden lliurar a la Biblioteca Ramon Bosch de Noya Plaça Nova número 10 de Sant Sadurní d’Anoia (matins de dimarts a dissabte de 9:30 a 13:30 hores i les tardes de dilluns a divendres de 15:30 a 20:00 hores). El període de participació finalitzarà el dia 2 d’abril de 2024.

El no acompliment de les bases mencionades suposarà la desqualificació dels Jocs Florals.

El Jurat serà composat per 1 soci i 2 membres de la Junta de l’Ateneu Agrícola, la Regidora de Cultura, la Directora i la Bibliotecària de la Sala Infantil de la Biblioteca Municipal de Sant Sadurní d’Anoia.

El veredicte i entrega de premis es farà el proper 27 d’abril de 2024 a les 11 hores a les instal·lacions de l’Ateneu Agrícola. El veredicte del Jurat és inapel·lable.

Les obres guanyadores restaran a l’Ateneu Agrícola, que les podrà publicar, si s’escau. I una segona còpia a la Biblioteca que es reserva el dret de publicació i préstec. Els participants renuncien a presentar demandes sobre possibles drets d’autor.

Tots els originals que han conformat el gruix dels participants (guanyadors o no) se’n conservarà una còpia a l’Ateneu Agrícola. Qualsevol dubte podeu contactar amb la Secretaria de l’Ateneu Agrícola o per correu electrònic a jocsflorals@ateneuagricola.cat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *