Es lliuren els premis dels XI Jocs Florals a l’Ateneu Agrícola

El dissabte 27 d’abril, dia de la Mare de Déu de Montserrat, patrona de l’Ateneu Agrícola, es va celebrar l’acte de lliurament dels premis dels Jocs Florals 2024 a la sala del Teatre de la societat.

Aquest certamen poètic, que ha arribat aquest any a la seva onzena edició, ve d’una antiga tradició occitana del segle XIV, recuperada durant el període de la Renaixença, a finals del segle XIX. A Sant Sadurní s’hi han celebrat els anys 1909, 1910, 1923, 1948, 1973 i des del 2019, any que es recuperen, ininterrompudament fins avui en dia.

El certamen permet als infants, joves i adults presentar els seus poemes. Els infants i joves van participar en la categoria lliure, mentre que els adults es van presentar en tres categories: Flor Natural, al millor poema sobre l’amor; Englantina, al millor poema sobre Sant Sadurní d’Anoia; i Viola, al millor poema sobre la llibertat.

L’organització dels Jocs Florals és possible gràcies a la important col·laboració de la Biblioteca Municipal Ramon Bosch de Noya. El jurat estava format per Josep Maria Ribas, president de l’Ateneu; Esther Piedra, sòcia de l’Ateneu; Jordi Cols, cap de l’àrea social de l’Ateneu; Marta Castellví, regidora de Cultura; Glòria Bricollé, directora de la Biblioteca Municipal de Sant Sadurní i Teresa Galimany, responsable de l’àrea infantil de la Biblioteca Municipal. L’acte, conduït per Bernat Garcia, va comptar amb la presència de l’alcalde de Sant Sadurní d’Anoia, el senyor Pere Vernet, i amb l’actuació de la Paradise Band de l’Escola Municipal de Música, que va interpretar algunes peces musicals.

Les persones premiades

El primer premi de la categoria infantil va ser per Ada Estéban, amb el poema “El nostre lloc preferit”. El segon per Iria Marco, per “Un adéu” i el tercer per a Amber Shazadi, amb l’obra “A la nit estrellada”. Pel que fa a la categoria juvenil, Julia Brichs va ser l’única guanyadora amb el poema “Tot es complica”.

Pel que fa als guanyadors de la categoria d’adults, el premi Englantina va ser per Teresa Ros Rovira, amb el poema “Paraigües de colors i catiusques velles”. El premi Viola per Nicolás Menchaca per “Un llenç en blanc”, i finalment, el premi Flor Natural el va recollir Jep Bargalló, amb l’obra titulada “Decàleg meu de desig nostrat”.

Pels premis es va comptar amb la col·laboració de diverses empreses i entitats: Caves Raventós i Blanc, Som Sant Sadurní, Restaurant Cal Blai, CE Noia Freixenet, Lecegui Joiers, Restaurant Il Picarolo, Llibreria Jepi, Tripijocs i Tot Sport.

Fotos: Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia. Més imatges aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *